Menu

Solar Team Twente

Solar Team Twente vestigt zich in 2014 op het terrein van de  voormalige vliegbasis Twenthe. Het team bouwt en test daar komend jaar de nieuwe zonneauto die gaat meedoen aan de World Solar Challenge in oktober 2015.

Het team bestaat dit jaar uit 19 enthousiaste studenten met één doel: het winnen van de World Solar Challenge 2015. Een race van 3000 kilometer dwars door het woeste landschap van Australië.

Over Solar Team Twente
Studenten van de Universiteit Twente en Saxion werkten fulltime aan een zonneauto. Uniek aan de Twentse benadering is dat het team functioneert als een volledig zelfstandige studentenonderneming. De leden van het team ontwerpen, bouwen en testen de auto zelf. Voor het eerst in de geschiedenis van Solar Team Twente is er een vrouwelijke teamleider én een vrouwelijke deelnemer in het technische team. Daarnaast maken ook zo’n 150 bedrijven deel uit van het team.

Unieke locatie
Het Twentse team is het voorbeeld  voor innovatie en wetenschap in regio Twente. De luchthaven is de enige locatie in de regio met de faciliteiten voor een racesimulatie. In december 2014 verhuist het Solarteam het wagenpark en gereedschap naar een hangar op het vliegveldterrein. De technici van het Solarteam zullen vanaf januari veel tijd in de hangar doorbrengen om een nieuwe zonneauto te bouwen.

Deze website wordt niet meer onderhouden

De website www.adttwente.nl is niet meer actueel en wordt ook niet meer onderhouden. Actuele informatie over GR Technology Base (voormalig Area Development Twente) vindt u op www.gr-technologybase.nl

GR Techology Base

Prijsaanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.

Bezichtiging aanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.