Menu

Vliegen

Het noordelijk deel van de voormalige vliegbasis is circa 215 hectare groot. De start- en landingsbaan heeft een lengte van 3.000 meter en is 45 meter breed. De verharde baan is in het begin van deze eeuw geheel vernieuwd door Defensie en verkeert in uitstekende conditie. Het gebied heeft 42 gebouwen met een totale bvo van circa 24.000 m2 met circa 95.000 m3 inhoud. De drie grootste gebouwen zijn hangars met samen 11.500 m2 bvo  Er staan 13 voormalige F16 shelters. Buiten de verharde baan is er nog circa 10 hectare oppervlakte verhard.

Wie gebruiken de luchthaven
De Vliegclub Twente, de Zweefvliegclub Twente, de Nederlandse Academie voor Verkeersvliegers en de Modelvliegclub gebruiken op dit moment de luchthaven. Dat gebeurt onder een ontheffing van de Militaire Luchtvaart Autoriteit (MLA). Op 18 juli 2014 is de ‘verlengingswet’ van Defensie in werking getreden waardoor de militaire aanwijzing voor luchthaven Twente pas vervalt per 1 november 2016.

Tijdelijke huisvesting
De inrichting van het gebied ten zuiden van de luchthaven als natuurgebied (EHS) is in 2010 vastgesteld en daarna uitgewerkt in een definitief ontwerp. De uitvoering van de EHS is in november 2014 gestart en heeft tot gevolg dat de zuidelijke toegang tot het vliegveld dicht gaat.

Met alle vliegende gebruikers van de luchthaven zijn daarom al in een vroegtijdig stadium afspraken gemaakt over (tijdelijke) huisvesting. Tijdelijk, omdat eind 2016 een definitief Luchthavenbesluit wordt verwacht. Na vaststelling van dat besluit kan, in overleg, de definitieve locatie voor huisvesting worden bepaald en ontwikkeld.

Havendienst
Er is op dit moment geen sprake van het opzetten van een havendienst. Dit komt pas aan de orde als aan ander vliegverkeer wordt toegestaan gebruik te maken van Vliegveld Twente. Zolang alleen de huidige gebruikers op Twente vliegen zijn geen wijzigingen in de vluchtbegeleiding voorzien.

Hier vindt u meer informatie over de ontwikkeling van het luchthaventerrein.

Deze website wordt niet meer onderhouden

De website www.adttwente.nl is niet meer actueel en wordt ook niet meer onderhouden. Actuele informatie over GR Technology Base (voormalig Area Development Twente) vindt u op www.gr-technologybase.nl

GR Techology Base

Prijsaanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.

Bezichtiging aanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.