Menu

10e editie Good Cause Rally op luchthaven Twenthe

3 jul, 2014

Op zondag 6 juli vindt de tiende editie van de Good Cause Rally plaats. Op deze dag organiseert de Stichting Good Cause Rally voor ruim 300 kinderen die met een ernstige ziekte te maken hebben een bijzondere dag op vliegveld Twente middels het ‘Festival of Speed’. Dit doen zij in samenwerking met de VOKK (Vereniging Ouders Kinderen en Kanker), de Jeugdreuma Vereniging en de Hartstichting. Thomas Berge, Jeroen Dubbeldam, Peter Aerts en Bert van den Dool zijn van de partij om het evenement te ondersteunen. ADT is bijzonder verheugd om een bijdrage te kunnen leveren aan deze bijzondere dag. Wij steunen de stichting Good Cause Rally dan ook in hun doelstellingen.

Stichting Good Cause Rally
De Good Cause Rally is in 2005 begonnen met een rondritje in Twente met patiëntjes van het ziekenhuis Enschede en is in de loop van de jaren uitgegroeid tot het huidige ‘Festival of Speed’ waarbij het programma bestaat uit ‘wheels’ in de ochtend en ‘wings’ in de middag voor ruim 300 kinderen.

Hawker Hunter fly by & snelle bolides
Het evenement wordt in de ochtend geopend met een Hawker Hunter straaljager. Dit toestel vertrekt vanaf de vliegbasis Leeuwarden en zal rond 10.30 een aantal fly by’s maken bij het evenement. Defensie ondersteunt verder met een F-16 op het platform, een pantserwagen en twee MB jeeps van de rijopleiding waarin de kinderen kunnen meerijden. Daarnaast ‘racen’ ongeveer 60 bijzondere en snelle bolides, van klassiek tot nieuw, in de ochtend met de kinderen over de start- en rolbanen van het vliegveld. Ferrari, Lamborghini, Maserati, Bentley, Porsche, Aston Martin en Lotus staan op de deelnemerslijst. Daarnaast is de nieuwste Nederlandse sportwagen, de Vencer Sarthe, van de partij.

Spektakel op de grond en in de lucht
Rond de lunch katapulteert Indian Pete zijn door straaljagermotoren aangedreven truck over de startbaan en laat een Monster Truck zijn kunsten zien. Ook is er een bijzondere demo van twee drift cars en brengt Thomas Berge enkele nummers ten gehore op het podium. Johnny & the Gangsters treden aansluitend op vanuit een Amerikaanse slee. Na de lunch mogen alle kinderen meevliegen met vliegtuigen van de Vliegclub Twente als ‘navigator’. Twee dubbeldekkers, een Pitts Special en een Great Lakes, verzorgen een fly-by.

De Good Cause Rally is alleen toegankelijk voor genodigden.
Voor meer informatie www.goodcauserally.nl

Deze website wordt niet meer onderhouden

De website www.adttwente.nl is niet meer actueel en wordt ook niet meer onderhouden. Actuele informatie over GR Technology Base (voormalig Area Development Twente) vindt u op www.gr-technologybase.nl

GR Techology Base

Prijsaanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.

Bezichtiging aanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.