Menu

BUZZtoer Cultuurgeschiedenis

13 apr, 2015

Het gebied tussen Enschede, Hengelo en Oldenzaal heeft een rijke cultuurhistorie. Het landschap is door de eeuwen heen voortdurend veranderd. Op zaterdag 18 april wordt u tijdens een speciale BUZZtoer door historisch-antropoloog Jan Schukkink bij de hand genomen door het gebied.

U ontdekt de historische elementen, zichtbare vormen van gebouwen, herinneringen en verhalen die het gebied herkenning en identiteit geven.

Jan Schukkink is in de archieven van de bodem en het land van de voormalige vliegbasis gedoken. In mei a.s. verschijnt van zijn hand het boek ‘Levend Landschap’. De speciale BUZZtoer op 18 april geeft een voorproefje op het boek. De route is gebaseerd op de verhalen uit het boek. U kunt een paar keer de bus uit om rond te kijken in de omgeving van toen en nu. U hoort het verhaal van de vestiging van de eerste boeren, van de landbouwexperimenten en de fabrikeurs die de woeste gronden opkochten en over recentere ontwikkelingen zoals de burgerluchtvaart, de koude oorlog en de zoektocht naar nieuwe bestemmingen voor het gebied.  

Deze exclusieve BUZZtoer duurt 2,5 uur. Tijdens de toer kan iedereen meedingen naar een gratis exemplaar van de kroniek. Startlocatie van de toer is de BUZZterminal aan de Vliegveldweg 333 in Enschede. Let op: er ruimte voor maximaal 80 personen. Dus vol = vol. 

Aanmelding, aanvangstijden en informatie: www.buzztoer.nl

Deze website wordt niet meer onderhouden

De website www.adttwente.nl is niet meer actueel en wordt ook niet meer onderhouden. Actuele informatie over GR Technology Base (voormalig Area Development Twente) vindt u op www.gr-technologybase.nl

GR Techology Base

Prijsaanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.

Bezichtiging aanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.