Menu

Chinook-helikopter in Twente

1 jul, 2014

Woensdag 2 juli zullen er twee chinook-helikopters op zes plekken landen in Twente. De oefening op woensdag maakt deel uit van een eindoefening ‘Fearless Falcon’ door 160 leerlingen van de Oranjekazerne Schaarsbergen. Het is de eindoefening van de Algemene Militaire Opleiding Luchtmobiel.

Om 14.00 uur stijgen ten noorden van het gebied naast luchthaven Twente twee Chinook-helikopters op. Ze verplaatsen zich naar zes locaties in Twente. Daar worden de militairen gedropt om in allerlei opdrachten het geleerde in de praktijk te brengen.


Maandag is begonnen met de zogenaamde insertie vanuit Schaarsbergen. Een carrousel van oefeningen vond al plaats bij het brandweeroefencentrum van Troned. Er wordt vanaf woensdag tot donderdag verder geoefend in de regio, onder andere bij het Twentekanaal, bij Delden en in Hengelo.

Deze website wordt niet meer onderhouden

De website www.adttwente.nl is niet meer actueel en wordt ook niet meer onderhouden. Actuele informatie over GR Technology Base (voormalig Area Development Twente) vindt u op www.gr-technologybase.nl

GR Techology Base

Prijsaanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.

Bezichtiging aanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.