Menu

De Strip als testlocatie voor stil veilig wegverkeer

22 jun, 2014

Apollo Vredestein, Reef Infra, Universiteit Twente en de provincie Gelderland onderzoeken hoe met betere wegen en banden het verkeer stiller en ook veiliger kan worden. In het project Stil Veilig Wegverkeer wordt de interactie tussen band en wegdek onderzocht. Hierbij wordt niet alleen de geluidsreductie onderzocht, maar ook de gevolgen van het samenspel van band en weg voor de grip, bij droog en nat asfalt, in de bochten, bij personen- en vrachtwagenbanden etc.

Testen op de voormalige taxibaan
Het project wordt niet alleen aan de tekentafel onderzocht, maar ook op locatie. De testen worden op De Strip, de voormalige taxibaan voor F16’s op vliegveld Twente, gedaan. Op de taxibaan heeft wegenbouwer Reef zes types bestaand mengsel neergelegd. In het najaar worden er nog eens vier types geoptimaliseerd asfalt gelegd. Vervolgens zal worden gekeken wel type mengsel ideaal is voor geluidsreductie. Behalve de wegen speelt natuurlijk ook de band een belangrijke rol. De drie onderzoekers gebruiken verschillende testmethodes waarmee het geluid van banden kan worden voorspeld en geoptimaliseerd.

Impuls voor technologische innovatie
Stil Veilig Wegverkeer wordt uitgevoerd in het kader van het Europees stimuleringsprogramma ‘GO Gebundelde  innovatiekracht’. Met de financiële injectie voor dit onderzoek willen de Europese Unie, Regio Twente, het  Innovatieplatform Twente en de provincie Overijssel een impuls geven aan de versterking van technologische innovatie in Oost-Nederland.

‘De Strip engineering playground’
Per 1 juli wordt De Strip aan de familie Van Eck overgedragen. Met de verkoop wordt de economie van Twente gestimuleerd en worden de broodnodige banen gerealiseerd. Van Eck ontwikkelt de locatie stap voor stap tot het concept ‘De Strip engineering playground’. Technologie en innovatieve bedrijvigheid wordt gecombineerd met zakelijke events, leisure en hoogwaardige publieksevenementen.

Deze website wordt niet meer onderhouden

De website www.adttwente.nl is niet meer actueel en wordt ook niet meer onderhouden. Actuele informatie over GR Technology Base (voormalig Area Development Twente) vindt u op www.gr-technologybase.nl

GR Techology Base

Prijsaanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.

Bezichtiging aanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.