Menu

Inrichting natuur en bodemverontreiniging

12 mei, 2015

Op de Facebookpagina van Doorstart vliegveld Twente is een post geplaatst over vervuilde grond op de plek waar nieuwe natuur wordt aangelegd. Die post bevat onjuistheden.

Bekende verontreiniging
In het kader van de realisatie van de EHS is in het contract met Timmerhuis een onderzoeksopgave opgenomen voor een klein deel van het EHS gebied waarvan bekend is dat daar een mogelijke verontreiniging aanwezig is. Deze bodemverontreiniging is niet bijzonder gezien de historie van het voormalige vliegveld. In overleg met de Provincie zoekt ADT naar een sobere en doelmatige oplossing voor verwerking van de verontreinigde grond. Er is geen sprake van een verrassing of extra kostenpost van EUR 3 mln waarover in de social media wordt bericht.

Voortgang werkzaamheden
Momenteel ligt het uitvoeren van de grondwerkzaamheden overeenkomstig planning stil vanwege het broedseizoen. Na het broedseizoen worden deze werkzaamheden hervat om er voor te zorgen dat in het voorjaar van 2016 de EHS volledig is ingericht waardoor Twente een mooi en bijzonder natuurgebied rijker is.

Deze website wordt niet meer onderhouden

De website www.adttwente.nl is niet meer actueel en wordt ook niet meer onderhouden. Actuele informatie over GR Technology Base (voormalig Area Development Twente) vindt u op www.gr-technologybase.nl

GR Techology Base

Prijsaanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.

Bezichtiging aanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.