Menu

Natuurexcursie - Flora en amfibieën

12 jun, 2015

Zaterdag 27 juni a.s. organiseert Natuur in de Steigers een natuurexcursie over flora en amfibieën. Aanvang is 09.30 uur bij de Vliegveldweg 333 in Enschede.

Tijdens de wandeling hoort u van onze ecoloog alles over de heideontwikkeling en andere bijzondere flora. Op dit moment staan veel bloemen in bloei in het natuurgebied. Denk aan bijzondere soorten als de rietorchissen. Een hele reeks planten die juist alleen in dit gebied groeien hebben belang bij de bodemgesteldheid en de waterhuishouding. Dat geldt ook voor voorkomende dieren; welke planten trekken welke dieren aan?

Deze natuurexcursie is ook geschikt voor kinderen; wie zijn eigen schepnetje meeneemt kan ontdekken wat er in de poelen leeft. Wij zorgen voor een aantal grote schepnetten, een aquarium en een aantal plantengidsen.

De 130 ha nieuw in te richten natuur (EHS) op de voormalige vliegbasis Twenthe is vanaf eind 2015 toegankelijk voor publiek; daarvoor worden regelmatig natuuractiviteiten gepland.

Praktische informatie
Aanmelden via natuur@adttwente.nl of www.natuurindesteigers.nl t/m donderdag 25 juni (zolang er nog plaatsen beschikbaar zijn).Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met informatie.Kosten: €5,- p.p., kinderen gratis. Graag vooraf voldoen bij de ecoloog.
De kosten dekken een drankje, koek en een deel van de kosten van de ecoloog.Duur: ca. 2 tot 2,5 uur.Tip: trek stevige schoenen of laarzen en eventueel regenkleren aan!

Wilt u op de hoogte blijven van alle activiteiten en weetjes?
Volg Natuur in de Steigers dan op Facebook of via Twitter: @NatuurinSteiger. www.natuurindesteiger.nl

Deze website wordt niet meer onderhouden

De website www.adttwente.nl is niet meer actueel en wordt ook niet meer onderhouden. Actuele informatie over GR Technology Base (voormalig Area Development Twente) vindt u op www.gr-technologybase.nl

GR Techology Base

Prijsaanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.

Bezichtiging aanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.