Menu

Onthulling nieuwe zonneauto Red One

29 jun, 2015

Solar Team Twente heeft vrijdag de nieuwe zonneauto gepresenteerd: de Red One. Met deze zonneauto gaat Solar Team Twente haar droom waarmaken: winst in oktober tijdens de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. De onthulling vond plaats tijdens de drukbezochte eerste editie van het Out of the Box Festival op Vliegveld Twenthe. 

Het Twentse solarteam werkte de laatste maanden letterlijk dag en nacht aan het ontwerp, tests en de bouw van de Red One, die in oktober de wereldtitel naar Twente moet halen.  Bij Fokker Aerostructures in Hoogeveen werd de body van de rode bolide gemaakt en deze week werd de laatste hand gelegd aan de coating. Het resultaat is verbluffend.

Red One
De 149 kilo wegende Red One is de eerste asymmetrische zonneauto van Solar Team Twente. Dit is voordelig voor de zoninkomsten. Er valt nu, in tegenstelling tot het voorgaande model, maar één keer per dag schaduw van de  cockpit op het paneel. Minder schaduw betekent meer inkomsten en meer inkomsten betekent een snellere race. De nieuwe auto heeft 5% meer energieinkomsten dan voorganger The RED Engine. De Red One gebruikt evenveel energie als de haardroger van teamleidster Irene van den Hof en de luchtweerstand is gelijk aan de zijspiegel van een Ford Transit.

De nieuwe zonneauto is gebouwd uit high tech materialen, zoals velgen van vliegtuigaluminium en een body van het carbonsoort TeXtreme van leverancier TenCate. De auto heeft een motorefficiëntie van 98% (ter vergelijking: een brandstofmotor heeft een rendement van 25%) en is niet alleen schoon, maar ook extreem zuinig. De extreem lichte en vuilafstotende toplaag van de coating van de Red One is hetzelfde als die van windmolens.

Deze website wordt niet meer onderhouden

De website www.adttwente.nl is niet meer actueel en wordt ook niet meer onderhouden. Actuele informatie over GR Technology Base (voormalig Area Development Twente) vindt u op www.gr-technologybase.nl

GR Techology Base

Prijsaanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.

Bezichtiging aanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.