Menu

ADT trekt aanvraag luchthavenbesluit in

18 nov, 2014

Area Development Twente (ADT) heeft op 12 november 2014 per brief aan het ministerie laten weten de aanvraag om een luchthavenbesluit voor een commerciële burgerluchthaven in te trekken.

Op 29 november 2013 vroeg ADT dit luchthavenbesluit aan om de ontwikkeling en exploitatie van een compacte luchthaven in het groen mogelijk te maken. Het ging daarbij om een luchthaven met ruimte voor groot commercieel verkeer (passagiersvluchten met low-cost en charters), kleine luchtvaart (zoals zakenvluchten en lesvluchten) en zweefvliegactiviteiten.

De ontwikkeling van een commerciële burgerluchthaven is op 5 juni 2014 echter stopgezet. Daarna zijn scenario’s voor het (luchthaven)gebied uitgewerkt, waarna de provincie Overijssel, hierin gesteund door de gemeente Enschede, een Commissie van Wijzen heeft ingesteld en deze om hun visie heeft gevraagd.

Dit advies verscheen op 30 oktober 2014. De inhoudelijke hoofdlijnen van het advies zijn:

  • Sluit vanuit Europa aan bij de mondiale ontwikkelingen door binnen het Nederlandse Topsectorenbeleid te focussen op de regionale kracht van 'Advanced Materials and Manufacturing' ofwel: de nieuwe maakindustrie.
  • Investeer in de (fysieke) infrastructuur en bepaal vestigingscriteria om een aantrekkelijke internationale regio te blijven.
  • Maak met respect voor het gebied een iconische internationale ontwikkel-, demonstratie- en productiezone.
  • Behoud minimaal de komende 10 jaar de start- en landingsbaan en de mogelijkheid voor beperkt vliegen en luchtvaart gerelateerde bedrijvigheid.

Tegen de achtergrond van deze ontwikkelingen heeft de eerder ingediende aanvraag geen betekenis meer. Daarom heeft ADT de aanvraag ingetrokken.

Het ministerie heeft het verzoek tot intrekking gehonoreerd en besloten om de procedure voor vaststelling van het luchthavenbesluit te stoppen.

Deze website wordt niet meer onderhouden

De website www.adttwente.nl is niet meer actueel en wordt ook niet meer onderhouden. Actuele informatie over GR Technology Base (voormalig Area Development Twente) vindt u op www.gr-technologybase.nl

GR Techology Base

Prijsaanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.

Bezichtiging aanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.