Menu

Gezondheidsmonitor Luchthaven Twente maakt deel uit van landelijk gezondheidsonderzoek

20 sep, 2016

In de berichtgeving van de afgelopen dagen is ten onrechte de indruk gewekt dat in september een apart gezondheidsonderzoek plaatsvindt onder omwonenden van de luchthaven Twente. Dit is niet juist. Deze maand startte een groot landelijk onderzoek naar de gezondheid van volwassenen en ouderen onder de naam ‘Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen 2016’, waarin alle GGD'en van Nederland deelnemen. Ruim 45.000 Twentenaren van 19 jaar en ouder ontvingen een uitnodiging voor de Gezondheidsmonitor. Niet iedereen in Twente heeft een uitnodiging ontvangen. Een computersysteem selecteert willekeurig wie een uitnodiging ontvangt. Door samenwerking van de GGD'en met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) levert het onderzoek ook informatie op over de gezondheid van heel Nederland. Het onderzoek vindt eens in de vier jaar plaats.

Aan deze landelijke vragenlijst is voor zo'n 700 mensen die in de omgeving van de voormalige vliegbasis Twenthe wonen een aantal vragen toegevoegd op verzoek van gebiedsontwikkelaar ADT. De reden van deze toevoeging is, dat ADT wil weten of het vliegverkeer een mogelijk effect heeft op de gezondheid van omwonenden. De selectie van deze 700 mensen is gemaakt op basis van een geluidscontour rondom de luchthaven. Begin 2017 worden de resultaten van het nationale onderzoek verwacht. Klik hier voor meer informatie over het landelijke gezondheidsonderzoek.

Deze website wordt niet meer onderhouden

De website www.adttwente.nl is niet meer actueel en wordt ook niet meer onderhouden. Actuele informatie over GR Technology Base (voormalig Area Development Twente) vindt u op www.gr-technologybase.nl

GR Techology Base

Prijsaanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.

Bezichtiging aanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.