Menu

Uitnodiging: inloopavond over inrichting natuur ten zuiden van luchthaven

27 nov, 2014

Wij nodigen u graag uit voor een inloopavond over de 130 ha in te richten natuur (Ecologische Hoofd Structuur, EHS)  ten zuiden van de luchthaven. U bent van harte welkom op woensdag 17 december a.s. van 20.30 uur tot 21.30 uur in de oude terminal aan de Vliegveldweg 333 in Enschede. Er is informatie beschikbaar over hoe de inrichting van de natuur én de toeristische routes in en om het gebied er straks uit zien.

Een samenhangend stelsel van natuurgebieden
Met de nieuwe inrichting van 130 ha natuur ontstaat een samenhangend stelsel van natuurgebieden rond de luchthaven: een groot aaneengesloten gebied, waar planten en dieren de ruimte krijgen. De vroegere waterhuishouding wordt zoveel mogelijk in ere hersteld. Ook komen er wandel-, ruiter- en fietsroutes in het gebied. De ontwerpers van de inrichting van het gebied beantwoorden vragen, onder andere aan de hand van kaartmateriaal.

De uitvoering van het werk
Half november is de inrichting van de EHS al van start gegaan. De Timmerhuis Groep uit Vriezenveen heeft de aanbesteding voor het werk gewonnen en zet een projectorganisatie op die zelfstandig het werk uitvoert. De werkzaamheden worden in het voorjaar van 2016 afgerond.

Belevingspad en recreatiemogelijkheden
In het gebied wordt een ‘cultuurhistorisch belevingspad’ ingericht. Hier kunnen verhalen van onder meer bewoners en gebruikers van ht gebied over hun belevingen van de historie en gebeurtenissen worden verwerkt. Daarnaast is er inmiddels een initiatief gestart om een fietsroute aan te leggen rond het vliegveld langs restanten en objecten uit onder andere WOII. Het fietspad ontsluit niet alleen de nieuw ingerichte natuur, maar verbindt ook de andere parels in de omgeving: Lonnekerberg, het Holthuis, Oosterveld, Hof Espelo en Zuidkamp. Vele partijen zijn betrokken bij het initiatief. Ook hierover is informatie beschikbaar op 17 december. Het definitieve ontwerp van de Ecologische Hoofd Structuur en de toelichting daarop vind u hier

Heeft u vragen over de inrichting va het natuurgebied? Stuurt u die dan naar postbus@adttwente.nl, zodat wij u kunnen antwoorden.

Deze website wordt niet meer onderhouden

De website www.adttwente.nl is niet meer actueel en wordt ook niet meer onderhouden. Actuele informatie over GR Technology Base (voormalig Area Development Twente) vindt u op www.gr-technologybase.nl

GR Techology Base

Prijsaanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.

Bezichtiging aanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.