Menu

Hangar 11: militairen trainen in 3D-lig pak

20 nov, 2015

Levensecht trainen te midden van burgers en terroristen in een exacte computersimulatie van de stad waar je over een paar maanden op uitzending bent? Het kan dankzij SUIT, een pak voor levensechte simulatietrainingen. Defensie bekrachtigde gisteren de aanschaf van 2 systemen tijdens het jaarlijkse symposium van de Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV) in Rotterdam. In Hangar 11 bij de voormalige vliegbasis Twenthe werd de promofilm van het BLACKSUIT-systeem opgenomen.  

SUIT maakt het mogelijk om het beëindigen van een echte gijzelingssituatie te oefenen. Hiervoor kan actuele informatie aan het mobiele systeem worden toegevoegd zoals satellietbeelden en blauwdrukken van gebouwen. Of iemand traint het ene moment in een West-Europese stad en het volgende in Mali of Irak. En dat met realistische kinderen, ouderen en dieren. Ook is het te gebruiken voor het ontwikkelen van en het experimenteren met nieuwe tactieken.

Bebouwd gebied

SUIT van de Re-lion Group BV bestaat uit een pak en een oefenwapen, beide behangen met sensoren. Een SUIT-systeem telt 12 van die sets. Militairen krijgen op een bril de gesimuleerde omgeving geprojecteerd.  Het systeem is speciaal ontwikkeld om militairen voor te bereiden op optreden in bebouwd gebied. Dit is moeilijk en vormt vanwege de toenemende verstedelijking een steeds belangrijker deel van het militaire optreden.

Deze website wordt niet meer onderhouden

De website www.adttwente.nl is niet meer actueel en wordt ook niet meer onderhouden. Actuele informatie over GR Technology Base (voormalig Area Development Twente) vindt u op www.gr-technologybase.nl

GR Techology Base

Prijsaanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.

Bezichtiging aanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.