Menu

Eerste natuurexcursie op voormalige vliegbasis Twenthe

27 feb, 2015

Zaterdag 7 maart wordt de eerste van vier natuurexcursies op de voormalige vliegbasis Twenthe georganiseerd. Deze eerste keer is het thema ‘water’. Een ervaren natuurgids vertelt u onderweg wat droogte en water voor dit gebied betekenen. Waarom houdt de veldleeuwerik van droogte en wat betekent de waterstand voor de flora in het gebied? Waar blijft het water dat van de Lonnekerberg komt stromen? Waarom maken de graafmachines ruimte voor water in de vorm van slenken? Jong en oud kan zich aanmelden voor deze excursie, want ook voor de kinderen hebben we een leuke activiteit in petto!

Natuur in de Steigers
Ten zuiden van de start/landingsbaan op de voormalige vliegbasis Twenthe wordt 130 hectare natuur ingericht. Vanaf dit najaar is dit prachtige stukje Twente voor publiek toegankelijk. Tot de openstelling worden tal van activiteiten georganiseerd. Wilt u ook vanaf het begin beleven hoe dit gebied zich vormt en ontluikt? Ga dan mee op excursie!

Praktische informatie:

  • Deze excursie is op zaterdag 7 maart en start om 09.30 uur.
  • Voor deze activiteit is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Vooraf aanmelden is daarom noodzakelijk via natuur@adttwente.nl. Aanmelden kan t/m donderdag 5 maart (zolang er nog plaatsen beschikbaar zijn).
  • Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging met informatie over de startlocatie.
  • Kosten: €5,- p.p., kinderen gratis. Graag vooraf voldoen bij de gids. De kosten dekken een drankje, koek en een deel van de kosten van de gids.
  • Duur: ca. 2 tot 2,5 uur.
  • Tip: trek stevige schoenen of laarzen en warme (regen)kleren aan!

Wilt u op de hoogte blijven van alle activiteiten en weetjes? Volg Natuur in de Steigers dan op Facebook.com/natuurindesteiger of via Twitter: @NatuurinSteiger.

Deze website wordt niet meer onderhouden

De website www.adttwente.nl is niet meer actueel en wordt ook niet meer onderhouden. Actuele informatie over GR Technology Base (voormalig Area Development Twente) vindt u op www.gr-technologybase.nl

GR Techology Base

Prijsaanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.

Bezichtiging aanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.