Menu

Nieuwe vluchtroute getest

12 feb, 2016

Op 9 en 17 december 2015 vonden twee testvluchten plaats voor behoud van de vliegfunctie voor de Technology Base Twente. Het doel van deze vluchten was het valideren van de (concept) naderings- en vertrekprocedures, en het inspecteren van de naderings- en baanverlichtingsinstallaties. De vluchten werden uitgevoerd door Het Nederlands Lucht- en Ruimtevaart Centrum (NLR). De resultaten van de testvluchten waren positief. Opgemerkt werd wel dat het verstandig is om een alternatieve vliegprocedure voor het grotere vliegverkeer te ontwikkelen.

Deze nieuwe route is inmiddels ontwikkeld. Om ook deze route te testen, is een extra testvlucht nodig. Vandaag tussen 14.00 uur en 15.00 uur heeft dit plaatsgevonden.Er zijn drie naderingen geweest en de vlucht is prima verlopen. Deze route ten zuiden van de start-/landingsbaan, waarbij de woonkernen van Enschede, Losser, Oldenzaal en Hengelo zijn ontzien, lijkt ook technisch beter uitvoerbaar. De vlucht werd wederom uitgevoerd met het testvliegtuig PH Lab: een Cessna Citation II, twin jet.

Deze website wordt niet meer onderhouden

De website www.adttwente.nl is niet meer actueel en wordt ook niet meer onderhouden. Actuele informatie over GR Technology Base (voormalig Area Development Twente) vindt u op www.gr-technologybase.nl

GR Techology Base

Prijsaanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.

Bezichtiging aanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.