Menu

Raad Enschede akkoord met 1,25 miljoen

6 jun, 2013

De gemeenteraad van Enschede heeft ingestemd met een bijdrage van 1,25 miljoen euro aan de participatiemaatschappij Oost (PPMOost). PPMOost gaat met in totaal 5 miljoen euro deelnemen in Twente Airport om zo de werkgelegenheid te stimuleren. De rest van het geld komt van de provincie Overijssel (1,25 miljoen)  het ministerie van Economische Zaken (2,5 miljoen).

De Raad nam een motie van de coalitie aan om 10% in plaats van de eerder overeengekomen 5% arbeidsplaatsen in te ruimen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zoals langdurig werkzoekenden. Dit zal als inspanningsverplichting worden meegegeven aan de onderneming Twente Airport.

Deze besluiten zijn genomen tegen de achtergrond van de bereikte overeenstemming tussen ADT en het consortium Reggeborgh/Aviapartner dat Twente Airport gaat ontwikkelen.

Wethouder Marijke van Hees sprak van een belangrijk moment en gaf aan trots te zijn op de ondernemers van Twente.

Deze website wordt niet meer onderhouden

De website www.adttwente.nl is niet meer actueel en wordt ook niet meer onderhouden. Actuele informatie over GR Technology Base (voormalig Area Development Twente) vindt u op www.gr-technologybase.nl

GR Techology Base

Prijsaanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.

Bezichtiging aanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.