Menu

Zeldzame boommarter gezien

16 okt, 2015

Sinds de vondst van een dassenburcht begin dit jaar, wordt de aanwezigheid van de das uitgebreid gemonitord. Tijdens deze monitoring is onlangs een bijzondere nieuwe waarneming gedaan: de vrij zeldzame boommarter is gezien. Dat de boommarter aanwezig is in de natuurterreinen rond de voormalige vliegbasis Twenthe, is al langer bekend. Maar het is de eerste keer dat deze met zekerheid binnen het gebied van de voormalige vliegbasis (het plangebied van ADT) is waargenomen.

ADT hield bij het inrichten van het natuurgebied al rekening met de mogelijke aanwezigheid van deze soort. Naar aanleiding van de waarneming wordt nog eens goed gekeken waar de boommarter nog meer voor kan komen binnen het plangebied en hoe we eventuele verstoring kunnen voorkomen. Dit doen we onder meer door geschikte verblijfplaatsen in boomholten te inspecteren met behulp van een zogenaamde ‘boomcamera’. De camera maakt infraroodopnames en is bevestigd aan een lange, buigzame stang.

Het aantal waarnemingen van de boommarter in Nederland neemt de laatste jaren sterk toe. Of er echt meer boommarters komen of dat dit een gevolg is van intensiever onderzoek, is onduidelijk. Hoe het ook zij, we zijn blij dat deze soort zich heeft laten zien in het natuurgebied dat nu ingericht wordt!

Deze website wordt niet meer onderhouden

De website www.adttwente.nl is niet meer actueel en wordt ook niet meer onderhouden. Actuele informatie over GR Technology Base (voormalig Area Development Twente) vindt u op www.gr-technologybase.nl

GR Techology Base

Prijsaanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.

Bezichtiging aanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.