Menu

Twente Safety Campus

Sinds 2009 gebruikt Brandweer Twente een deel van het noordelijk deel van de voormalige luchthaven Twente als brandweeroefencentrum onder de naam Twente Safety Campus.

Twente Safety Campus kent drie pijlers:
-    de “Training factory”: een traingscentrum voor professionele hulpdiensten
-    een “Safety Field Lab”: een kenniscentrum voor de veiligheidsbranche
-    en de “Risk Factory”: een veiligheidseducatiecentrum.

Internationaal
Twente Safety Campus heeft een nationale én internationale ambitie. De faciliteiten passen bij de wensen van alle betrokken partijen, waardoor een uniek concept is ontstaan in Nederland. Bij het toonaangevende veiligheidscentrum trainen jaarlijks tussen de 5000 en 7000 mensen. Een voorbeeld van training op de Twente Safety Campus zijn de oefeningen van de ME. Zo'n 80 ME’ers  en 130 tegenspelers simuleren verschillende situaties zoals een ontruiming of aanhouding.

Unieke ruimte en infrastructuur

Voor Twente Safety Campus biedt het terrein rondom de luchthaven unieke kansen. Door de goede infrastructuur en de hoeveelheid ruimte ontstaat er een afgeschermde en veilige omgeving, die past bij de wensen en ambities. Voor meer informatie kunt u kijken op www.troned.nl.

Deze website wordt niet meer onderhouden

De website www.adttwente.nl is niet meer actueel en wordt ook niet meer onderhouden. Actuele informatie over GR Technology Base (voormalig Area Development Twente) vindt u op www.gr-technologybase.nl

GR Techology Base

Prijsaanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.

Bezichtiging aanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.